Böyle pişirince bamya hiç salyalanmıyor! Tane tane oluyor, burasına dokunmayın

Sevilen sağlıklı sebzelerden biri de bamyadır. Seveni olduğu kadar sevmeyeni olabilir. Pişerken zaten salgıladığı salya, birçok kişinin tüketirken rahatsız olduğu noktalardan biridir. Lakin bu salya, kıvam verici bir tesire de sahip.

Bamyanın kıvamının salyalı olmasını istemiyorsanız pişirirken uygulayabileceğiniz bazu tüyolar mevcut. Lakin pişirme sürecine geçmeden evvel bamyaların yanlışsız bir halde temizlenmesi kural. Öncelikle pişirmeye hazırlamakla başlamalısınız.

İlk olarak bamyayı suyun altında uygunca durulayın. Bir süzgeç içerisine koyup akan suda yıkayabilirsiniz. Saplarını soyma bıçağıyla kesip kabuğuna dikkat edin. Kabuğun kesilmesi pişirirken meşakkate neden olabilir. Sapın sert kısmından kesinlikle kurtulun. Birtakım bamyalar daha dikenli yapıda olabilir. Ayıklama sürecini gerçekleştirin.

Bamya yemeği hazırlayacaksanız 15 cm’den kısa bamyalar seçmeye çalışın. Bu imaj, bamyaların daha taze olduğuna işaret eder. Son olarak kağıt havluya sarıp kurumaya bırakabilirsiniz. Pişirmeden evvel büsbütün kuru olması salyalanmayı önlemek için çok kıymetli.

Pişirmeden evvel 30 dakika sirkede bekletebilirsiniz. Her 500 gr bamya için 100 ml beyaz sirke kullanılabilir. 30 dakika içinde bekletin, sonra tekrar kurutun. Yemeği haricinde kızartma için kullanacaksanız yüksek ateşte kızartabilirsiniz. Yüksek ısı bamyanın saldığı sıvıyı azaltacaktır.

Bamyanın salyasını azaltmak için pişirirken limon suyu ve limon kabuğu ekleyin. Bu metot sayesinde büyük ölçüde azalma olacaktır. Farklı sistemlerden biri ise tavda kızartmadan evvel mısır unu kullanmaktır. Mısır unu salyalanmayı önleyerek mükemmel bir lezzet verecektir.

Bamya pişirildikten sonra süratlice soğuk suya batırılırsa, mukus salgısını durdurabilirsiniz. Ayrıyeten pişirme sırasında daima karıştırmak yapılan en büyük kusurlardan biridir. Pişirme sırasında bamyayı daima karıştırmaktan kaçının, salyaları artırıyor olabilirsiniz.

Önceden dondurulmuş bamya çoklukla daha az salyalanır. Taze bamyaları düzgünce yıkayıp kuruladıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz. Bilhassa birkaç yolu bir ortada kullanarak en güzel sonucu alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir