Yoğurdunuz tutmadıysa 1 kalıp peynire dönüşsün! Birazcık maya varsa gerisi çok kolay

Market eserlerinin yanı sıra süt ve süt eserlerini konutta hazırlamak daha sağlıklı bir alternatiftir. Pek çok kişi yoğurdu konutta hazırlayarak sağlıklı bir besin elde etmiş olur. Lakin birtakım durumlarda yoğurdun kıvamı beklediğiniz üzere olmayabilir. İşte tutmayan yoğurdu dönüştürmek için tüyolar.

Evinizde doğal ve sağlıklı bir yoğurt hazırlamak istiyorsanız bunu yapmak hayli kolaydır. Lakin kimi faktörlerden ötürü yoğurt ekşiyebilir yahut tutmayabilir. Ekşimiş yoğurt elde ettiğinizde ziyan olduğunu düşünmeyin. Bu yoğurttan harika bir peynir elde edebilirsiniz. Maya yardımıyla kalıp bir peynire dönüştürebileceksiniz. İşte yapmanız gerekenler.

İlk olarak tutmayan yoğurdu tencereyle birlikte tekrar ocağa koyun. Ocağın altını açarak orta ateşte ısıtmaya başlayın. Pişmeye başlamadan evvel sakın karıştırmayın. Yoğurt ısındığında 1 kg yoğurda 1/3 çay bardağı sirke ek edin. Akabinde güzelce karıştırın.

Sirke eğinin akabinde yoğurt güzelce kesilmeye başlayacaktır. Bir mühlet kaynattıktan sonra içerisine tuz ekleyin. Sirke kullanmak istemiyorsanız tıpkı oranda limon suyu kullanabilirsiniz. Asitli gereçler sayesinde yoğurt kısa mühlet içerisinde kesilmeye başlayacaktır. Kaynayan yoğurdun altını kapatıp geniş bir kabın içerisine tülbent yardımıyla dökün.

Tülbentteki karışımın suyunu büsbütün süzün. Akabinde içindeki kalıntıları farklı bir kaba aktarın. Bu kalıntılar, taze peyniri oluşturacaktır. Yoğurttan elde edilen peynir taze sütten yapıldığı için kısa mühlet içerisinde tüketilmeli. Taze peyniri kahvaltılarda tüketebilir yahut farklı tarifler için kullanabilirsiniz.

Taze peynirin tadını çıkarırken, peynir altı suyunu da değerlendirebileceğinizi biliyor muydunuz? Peynir altı suyu, yararlı bir protein kaynağıdır. Metabolizma suratını artırarak bedendeki yağ yakımını hızlandırabilir. Bu da kilo vermek isteyenlerin işine yarayacak.

Peynir altı suyu tok tutma özelliği sayesinde iştah kesici içecekler ortasında yer alır. Bu istikameti sayesinde, bedene hem besleyici özellikler verir hem de açlığı bastırır. Üstelik bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dair çeşitli telaffuzlar mevcut. Bayanlarda hormon dengesizlikleri ve östrojenin az salgılanması üzere rahatsızlıklara âlâ gelebilir.

Peynir altı suyunu kaldırmak isterseniz, yazın 3, kışın ise 5 günlük ömrü vardır. Lakin kapalı bir halde ve dolapta daha uzun müddet saklayabilirsiniz. Peynir altı suyunu da kullanabileceğiniz çeşitli tarifler ve karışımlar bulunuyor. Sizin için en uygun olanı araştırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir